你好,陕西成人高考网欢迎你!
成人高考网 | 招生简章 | 招生办刘老师:18629325415
您现在的位置: 网站首页 > 高起点> 试题中心> 英语> 历年真题

2014成考高起点英语真题

时间:2015年02月07日 来自:来源: 陕西成人高考网 资讯更全面,成考更专业 访问点击量:1592次

                 选择题

一.语音知识

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

1.Agift    B. goat      C. gather     D. general

2. A. head     B. beach    C. feather     D. bread

3. A. monitor   B. bicycle    C. alive      D. mind

4. A. police   B. polite      C. potato     D. population

5. A. birth    B. thank      C. bather     D. thought

二.词汇与语法知识

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

6. The teacher told his students that earth     round like a ball.

  A. is    B. was    C. be     D. had been

7. It’s truly a beautiful place,     I don’t want to live here.

 A. as     B. so     C. and     D. but

8. The doctor told Mr. White that he couldn’t get better if he didn’t     drinking.

A. give away  B. give out   C. give up   D. give in

9. It was a pity that he missed the meeting     inLondonlast month.

A. held    B. to hold     C. to be held   D. having held

10. Hello, JimMay I ask you a question?

       .

A. Right   B. Certainly   C. No, thanks   D. Never mind

11. He left forNew York     I could say goodbye to him.

 A. as    B. until      C. since     D. before

12. John is      tallest student among     whole class.

 A. the; the   B. the; a   C. a; the    D. a; a

13. The ship     at 8:30, but it is almost 9:30 now.

A. must have arrived         B. would have arrived

C. could have arrived         D. should have arrived

14. He asked me how often I went back home     a visit when I was at college.

A. on     B. to       C. for      D. with

15 .Mary was looking for a shop      she could buy some chocolate.

A. that    B. who     C. which    D. where

16. I can’t      you that I’ll be able to come, but I’ll do my best.

A. ask    B. advise    C. promise   D. answer

17. Do you want to change this lamp for      or do you want your money back?

A. other   B. another   C. other one   D. the others

18. Please tell him       my train will arrive and ask him to pick me up.

A. when     B. how   C. what     D. whether

19. I     any job I like since I came to this city.

A. don’t     B. didn’t do    C. haven’t done   D. wouldn’t do

20. Every Friday evening George will sit quietly in the chair,      his favorite TV show.

A. watch    B. watching    C. to watch      D. watched

三.完形填空

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出最佳选项。

  As a boy I dreamed of flying airplanes.   21  I told Dad I wanted to be a pilot, he said,  You need to do your job well on the farm first, and 22   you may realize your dream.

The farm was an everyday responsibility(职责)that   23  Saturday, Sunday and Christmas too. Every morning I got up at four o’clock to milk and   24   the cows. After the milk was bottled, my older brothers and I   25     it to people’s homes. I was paid five cents a bottle. At that time I   26    that to be successful you have to take care of your responsibilities.

 When I was 16, I signed up for flying lessons. To pay for the lessons I    27    asmall restaurant with some friends. One of our regular   28   was the president of the Farmers Bank. Every   29   I got, I talked to him about my dream. One day I told him I   30    $3,500 to buy my own   31   .

He lent me the money so that I could fly people within 150 miles of the airport.

 Twelve years later I was flying people around the world   32   apilot of a big airline company. After ten years in the company I started my own   33   .

 Today I run a billion-dollar company, but it was on the farm that I learned the principles(原则)that have   34   me. Hard work and determination do   35    dreams come true.

21.A. When     B. Though      C. Before     D. Since

22.A. now      B. still        C. again       D. then

23.A. spent    B. meant        C. wasted     D. followed

24.A. pull      B. feed         C. save       D. ride

25.A. sent      B. posted       C. offered    D. returned

26.A. replied   B. agreed       C. learned    D. warned

27.A. opened    B. borrowed     C. built      D. visited

28.A. friends   B. passengers   C. neighbors  D. customers

29.A. day       B. hour         C. chance     D. place

30.A. needed    B. prepared     C. received   D. collected

31.A. car       B. bus          C. truck      D. plane

32.A. by        B. bus          C. truck      D. plane

33.A. job       B. area         C. business   D. journey

34.A. guided    B. pressed      C. reminded   D. excited

35.A. put       B. make         C. take       D. see

 四.阅读理解

     阅读下面短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项.

                           A

  Once a month, just after sunset, trucks fill an outdoor parking lot inLos Angeles,California. Some trucks sell all kinds of food. Others have clothing for sale. These are known as fashion(时尚)trucks.

 It’s really fun to go through everything in the truck. The back of the truck is a small store. Clothing hangs on one side. Jewelry(首饰)and purses are on the other. The store looks colorful and is well organized. There is also a very small room for trying on clothes.

 Jordana Fortaleza is one of the truck owners. She says the cost of owning a truck is much lower than paying for a store. And there is another reason to use a truck. You can take your business to your customers. But there are also difficulties.

 The biggest problem is the weather. In winter, it’s could outside and there’s no one around. Another problem is keeping the truck in good condition. When it breaks down, the repairs can take days. Business stops during the time. It happens at least once a year because her truck is 38 years old.

 Meagan Rogers is a fashion school graduate. She says the job market is so hard now, but with a fashion truck she’s able to start earning money while her classmates are still working without pay.

36.Which of the following is an advantage of a fashion truck?

  A. It costs less than a store       B. It has a small room in it

  C. It attracts more customers       D. It needs repairs once a year

37.What do we know about Meagan Rogers?

 A. She hasn’t finished her school   B. She has problems with her truck

 C. She has started making money      D. She is happy to help her classmates

38.What would be the best title for the text?

A.How to Start a Clothes Store      B. Fashion Trucks inLos Angeles

C. Tips for Repairing Your Truck     D. The Story of aFashionSchool

                            B

 

 Body language is of great importance to humans. We carry many of the meaning through body movements. However, many forms of body language we consider to be fine in our country can get us into trouble in other parts of the world.

 A smile is one of the most common examples in different countries. While Americans smile freely at strangers, inRussiathis is considered strange and even impolite. In Asian countries a smile isn’t necessarily an expression of joy but it can be used to express pain.

The acceptable physical distance is another major difference. In Latin America and theMiddle Eastthe acceptable distance is much shorter than what most Europeans and Americans feel comfortable with. Hand and arm movements as a form of body language are also very different among countries. Handshakes are usually acceptable almost everywhere, even between strangers; however, kissing on the cheek and touching on the shoulder or other body parts aren’t. For many people in Asia and other parts of the world, such actions are seen as a violation(侵犯)of one’s personal space. This is why you should not touch others easily.

 Eye contact(目光接触)is one of the forms of body language where the differences are most striking. InAmericaandLatin Americalooking the other person in the eye is a sign of respect. But in Asian countries, prolonged(过长的)eye contact is especially rude, so you should try your best not to do that.

39.To humans, body language is      .

A.funny      B. strange      C. important    D. uncommon

40.In which place is smiling at strangers considered impolite?

A.Asia      B. Russia       C. TheU.S.     D.Latin America

41.Which form of body language is acceptable almost everywhere?

A.Shaking hands     B. Keeping a short distance

C. Kissing on the cheek    D. Touching on the shoulder

42.What does striking in the fourth paragraph most probably mean

A. Easy to notice     B. Difficult to accept

C. Interesting to read     D. Impossible to remember

                   C

   Recently, more than 2,000 high school teachers have been asked about the effect of the Internet on their students. Teachers say the Internet has had a good influence(影响) and a not-so-good influence on this generation.

 There quarters of the teachers say the Internet and search tools have had a great effect on their students’ research habits and skills. But 87 percent agree that this young generation don’t know about hard work and can’t stay attentive (注意力集中的) for long. And 64 percent say the Internet does more to distract(使分心) students than to help them in their studies. Many students think doing researchjust means doing a quick search on Google.

 According to the teachers, one problem is that students trust too much of the information on the Internet. These students have not developed skills to judge the quality of the information. It’s something that really has to be taught and paid attention to. It’s like everything else. In a world where things can happen quickly, you really need to have a way to step back, think and make judgment about the information you have. And teachers can do a lot to teach that.

 Another problem is that being able to quickly find information keeps the students from working hard. They become dependent on search tools and do not make enough use of printed books, teachers are also afraid that the Internet makes it easy for students to copy work done by others.

43. What does the text mainly discuss about the Internet?

A. Its influence on school teachers.

B. Its effect on high school students.

C. Its success in high school teaching.

D. Its achievements in school research.

44. What is the percentage of the teachers who think the students need hard work?

A.64%     B.70%     C. 75%    D.87%

45. What should be taught to students according to Paragraph 3?

A. How to do research on the Internet

B. How to pay attention to their studies

C. Ways to improve their research habits

D. Skills to judge the quality of information

46.What will happen when students depend too much on search tools

A. They won’t make good use of books

B. They won’t copy work done by others

C. Their studies will be greatly improved

D. Their attention to things will last longer.

                         非选择题

五.补全对话

  根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:(Jane=JWoman=W

WCan I help you

J:Yes, I hope so. I left my bag on a bus this morning.

W      51        ?

JBus No. 16.

W      52           

JIt’s a middle-sized white bag.

W:       53            ?

JMy purse and keys.

W       54          ,please

JJane Smith.

WAll right, you can come again tomorrow morning and see what we’ve got here.

J:Ok.     55      .

WYou’re welcome.

六.书面表达

  假设你是李华,请用英语写一封信邀请Mike 参加你和朋友在颐和园的周末野餐,并告诉他你将负责面包、水果和饮料。具体安排如下:

 

自带物品

   自己最喜欢的一道菜

               集合地点

   学校北门公交车站

               出发时间

   星期日早上8

 

注意:词数应为100左右。

Dear Mike,

                                                              

Yours,

Li Hua

 

 

 

 

            英语答案

选择题答案。

1.D 2.B 3.A 4.D 5.C 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B

11.D 12.A 13.D 14.C 15.D 16.C 17.B 18.A 19.C 20.B 21.A 22.D 23.B 24.B 25.A 26.C 27.A 28.D 29.C 30.A 31.D 32.B 33.C 34.A 35.B 36.A 37.C 38.B 39.C 40.B 41.A 42.A 43.B 44.D 45.D 46.A 47.D 48.B 49.C 50.D

五.补全对话

51.Which bus did you take.

52.What does the bag look like.

53.What’s in the bag.

54.What’s your name

55.Thanks/Thank you

 

3:�B�p2��Ք��方程式:      

(3)砷酸盐可发生如下反应:AsO43+2I+2H+AsO33+I2+H2O。下图装置中,C1、C2是石墨电极。

①A中盛有棕色的KI和I2的混合溶液,B中盛有无色的Na3AsO4和Na3AsO3
的混合溶液,当连接开关K,并向B中滴加浓盐酸时发现灵敏电流计G的指针
向右偏转。此时C2上发生的电极反应是    
② 一段时间后,当电流计指针回到中间“0”位时,再向B中滴加过量浓NaOH
溶液,可观察到电流计指针    (填“不动”、“向左偏”或“向右偏”)。
(4)利用(3)中反应可测定含As2O3和As2O5的试样中的各组分含量(所含杂质对测定无影响),过程如下:
① 将试样溶于NaOH溶液,得到含AsO43和AsO33的混合溶液。As2O5与NaOH溶液反应的离子方程式是      
② 上述混合液用0.02500 mol·L-1的I2溶液滴定,消耗I2溶液20.00 mL。滴定完毕后,使溶液呈酸性,加入过量的KI,析出的I2又用0.1000 mol·L-1的Na2S2O3溶液滴定,消耗Na2S2O3溶液30.00 mL。(已知2Na2S2O3+I2=Na2S4O6+2NaI)试样中As2O5的质量是       g。


答案与解析 添加到组卷


答案:-
解析:-

实验题

(14分)为研究铁质材料与热浓硫酸的反应,某学习小组用碳素钢(即铁和碳的合金)进行了以下探究活动:
【探究一】
(1)常温下,工业上用铁质容器盛放冷的浓硫酸,其原因是     
(2)称取碳素钢6.0g放入15.0mL浓硫酸中,加热,充分反应后得到溶液X并收集到混合气体Y。
①甲同学认为X中除Fe3+之外还可能含有Fe2+。若要确认其中的Fe2+,应选用       (选填序号)。a.KSCN溶液和氯水  b.铁粉和KSCN溶液  c.浓氨水  d.酸性KMnO4溶液
②乙同学取560mL(标准状况)气体Y通入足量溴水中,然后加入足量BaCl2溶液,经适当操作后得干燥固体4.66g,由此可求算气体Y中SO2的体积分数。
写出探究②中出现的所有离子反应方程式     
【探究二】
根据上述实验中SO2体积分数的分析,丙同学认为气体Y中还可能含有Q1和Q2两种气体,其中Q­1气体,在标准状况下,密度为0.0893g·L-1。为此设计了下列探究实验装置(图中夹持仪器省略,假设有关气体完全反应)。

(3)装置B中试剂的作用是      
(4)分析Y气体中的Q2气体是如何生成的       。(用化学方程式表示)。
(5)为确认Q2的存在,需在装置中添加洗气瓶M于       (选填序号)。
a.A之前       b.A-B间      c.B-C间     d.C-D间
(6)如果气体Y中含有Q1,预计实验现象应是       

答案与解析 添加到组卷


答案:-
解析:-

  • 高中起点
  • 专科起点
  • 在线考场
  • 考试问答

成考新生必读

更多»

网站公告

更多»

热点资讯

更多»

实用信息

更多»

全国客服热线:029-88665091 18629325415(刘老师) 增值电信业务经营许可证:陕B2-20090096 陕ICP备11006365号
版权所有©2002-2020 168网校(168wangxiao.com) All Rights Reserved