你好,陕西成人高考网欢迎你!
成人高考网 | 招生简章 | 招生办李老师:18091581645
您现在的位置: 网站首页 > 专升本> 试题中心> 英语> 历年真题

2014年成考专升本真题

时间:2015年02月07日 来自:来源: 陕西成人高考网 资讯更全面,成考更专业 访问点击量:2274次

1.A .stage   B. passage  C. percentage  D. village

2.A.pension  B.extension  C.collision   D.dimension

3.A. move    B.joke     C.hope       D.zone

4.A. wealthy  B.athlete    C. Beneath   D. southern

5.A.phrase    B.loose    C. expose     D. Accuse

6.The relationship between parents and their children           

a strong influence on the characeter of the children.

A .have B .having C . to have D. has

7. Only by telling the truth       win the trust and support of you friends

A .you can  B .can you  C .you did  D .did you 

8. These apple trees      I planted three years ago, have not bome any fruit.

A. That  B .what  C.which  D .when

9. Don’t remid me of that awful day, I      such a feel of myself.

A. Made  B . make   C. will make    D.am making

10.My daughter isquite well now       a slight beadache.

A. beside  B. besides  C. but for  D. except for  

11.She is treaded           better than I was.

A. much  B.little  C. many  D.more

 

12.If it had not rained yesterday ,they    work on time.

A. will finish      B. will have finished 

B. C. would finish  D would have finished

 

13.They are studying the Solar System

         planet,Saturn,and its moons.

A .two largest      B. largest two

C. second largest   D .largest second 

 

14.I’d like to go with you       ,my hands are full at the moment.

A.  however  B. whatever  C .whenever D. wherever 

 

15.He entered the office hurriedly ,      the door open.

A.leaving  B .left   C. leave   D. to leave

 

16.He had to quit the           his ill health.

A.as  B .as for    C.because  D.because of 

 

17.She needs more friends of her own          . 

A. year   B. age   C. period  D. stage

     .

18.            ,the training will help you become better at you do .

A .In the season    B. In the period

C . In the long run  D. In the range

 

19.Sea leaves are       to rise between 7 and 23 inches by the end of 23 century.

A. inspected B .suspected C. expected D. delected

 

20.Smoking and drinking may          heart disease and cancer.

A .result from  B. lead to  C .come from  D.get to

     The Nobel Prizes are awards that are given each year for epecial things that people or groupa of people have achieved. They are awarded in six 21  :physics, chemietry,medicine, literture, pwace and econnmics.

The Prizes come from 22  that was created bt the Swedish inventor Alfred Nobel. He wanted to use some of his money to help make to the world a  23  place to live in.

Many organizations, chosen by Alfred Nobel himself ,24  who recives the prizes. Each award 25  a gold , a diploma and alot of money , Prizes can only be given to 26  of all races, countries and religions. Only the Peace Prize can 27   be given to a group.

The first Nobel Prizes were handed out 28   December 10, 1901--five years after Alfred Nobel’s death. Nobel was a chemist, engineer, and inventor 29   most famous invention, dynamite(炸药), made him a 30  man . Althought he gave the world the such a 31  weapon, Nobel was alwaysagainst wars and 32  . He therefore left a lot of money that was to go to those who did a lot of for the peace of 33   .

Officials at first handed out only five prizes a year. The prize for economics was first awarded in 1969. In some 34   prizes were not awarded because there no 35  candidates.

All prizes are presented in Stockholm,Sweden, with the exception of the Peace prize , which si awarded in Oslo, Norway.

21.A. parts    B. areas  C. regiond    D. classes

22.A. a bond   B. a fund C. ascholarship D.an investment

23.A. cleaner  B. richer C. better      D. larger

24.A. declare    B. conclude  C. determine  D. announce

25.A. maked upB. focusees on  C. institutions  D. Consists of 

26.A. organizations B. singles  C. institutions  D. individuals

27.A. yet        B. also     C. still        D.ener

28.A. on        B. in       C. at         D. by

29.A.who       B. that     C. whose     D.whom

30.A.humorous   B. rich    C. serious     D. smart

31.A.atrange     B. mysterious  C. magic   D. deadly

32.A. violence    B. harted    C. confusionD. jealousy

33.A. races      B. regions  C. time    D.times

34.A. Years      B. year     C. time  D. times

35.valuable   B. invaluableC. worthy  D. Worthwhile

Passage One

At first glance, there hardly seems to be any comparison between Ravwnna and Rome, but back in the 5th century, it was Rzvenna that server as capital of the Western Roman Empire. In this city, Roman rulers built momuments which are famious, then and now ,for their sweeping mosaics(镶嵌图案). Seven of Ravenna’s eight building from 5th and 6th centuries are spectacularly tour guide and Ravenna native Silive Giogoli. “Mosaicas were a way to explain the religion and the political dituation to the people.”

Travel Tips

When to Go: June--October, weather is pleasant in April and May but historic sites can get crowded witb school groups.

Where to Stay: Walk through historic district sites from Albergo Cappello and stay at a modern Hotel Centrale Byron.

How to Get Around: Take the train Bologna,and then walk, bike, or use taxis within the city .

Where to Ear or Drink: House in a former movie theater, tqo-story Ristorante Cinema Alexander blends 1940s Hollywood flavor  with homemade Emilia Romagna courses and attentive service(helpful in translating the menu). For fresh seafood, try Osteria l’Accigua and Da Buco.

What to Buy: Watch the next generation of Emilia Romagna mosaic artists create contemporary and traditional pieces in local dtuios where modern artists use the same methods as their Byzantine forefathers.

What to Read Before You Go: Ravenna in Late Antiquity, by Deborah Mauskopf Celiyannis(2010), provides a wide-ranging book at the city’s art, architecture, and history.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36.In ancient times, mosaics were used to    .

A. Display artistic achievements 

B. compete with Roman painting

C. explain religion and politics

D. teach reading and writing

37.Lots of schoolchildren visit historic sites such as Ravenna in       .

A.May   B. June   C. September  D. October

38.If you want to try fresh seafood, you should go to      .

A.Emilia Romagna   B. Hotel Centrale Byron

C. Ristorante Cinema Alexander D. Osteria L’Accigua and Da Buco

39.Why is Ravenna in Late Antiquity recommended in this passage?

A.Because it was written by a famous writer

B.Because tourists get to learn the city from it

C.Because tourists can get valuable tips for buying art pieces

D.Because it provides useful information about the city’s weather

             Passage Two

When you pat your pet dog, he wags(摆来摆去)his tail. That is his way of saying that he loves you. And, if you pay attention, you will see that he uses his tail to say so many things. Every movement of the tail means a different thing. If the dog is wagging its tail, it is a sign of friendliness; if his tail is straight, it means he is getting ready for a fight, and if his tail is tucked()behind his legs, it means he is giving up the fight.

Unlike dogs, cat’s tail language is not so expressive. When a cat feels threatened, he puffs himself up to appear big and his tail shakes with tension. And when he is displeased with something, he lashes out(甩动)his tail.

The tail language of dogs and cats has a little story behind it.Earlier, when dogs and cats had not become friends with human beings, they were predators. They used to hunt other animals for their food. When dogs went out hunting with their friends, tail language came handy. When they were close to each other, dogs could use facial expressions to talk. But, for long-distance communication, they used their tails. Unlike dogs, cats liked to hunt alone. So, they did not need to use tail language too often. As a result, their vocabulary in tail language is much smaller than that of dogs’.

40.What does it mean when a dog’s tail is straight?

A.It has a lot to say to you

B.It wants to stop fighting

C.It is going to fight

D.It likes to be patted

41.A cat tries to appear big when it is     .

A.facing a danger      B. unhappy

C. ready to hunt        D. hungry

42.Which of the following does the author intend to say?

A.Dogs and cats are not good friends

B.Dogs are much friendlier than cats

C.Dogs and cats are usually good pets

D.Dogs use tail language more than cats

43.In the last paragraph, the underlined wordpredators” refers to       .

A.animals that follow and obey other animals

B.animals that kill and eat other animals

C.animals that live in the wild

D.animals kept by people

              Passage Three

   Like any teenagers, the face of One Teen Story is changing fast. Just a year old, the monthly magazine of short fiction for young people is getting a new editor-in-chief: Patrick Ryan,47,the associate editor of Granta from 2009 to 2013.He left the London-based literary journal last month.

  Editing One Teen Storythe younger sibling(姊妹篇) of One Story magazinewill offer Ryan a chance to reach a whole new audience.It’s really the only magazine for young adult short fiction,” he says from his office in New York.It’s tremendously exciting that there are younger people out there who have subscriptions and look forward to getting these stories once a month. That form is usually only presented when it’s forced upon them in school.”

  Designed for readers 14 and up, One Teen Story publishes nine issues a year. Like its sibling magazine, it doesn’t carry photographs or advertising. It’s just exactly what it says: one story per issue.

 Ryan says young people arelooking for engaging reads about people whom they can identify with. It’s not about having a message or positive spin(说教).It always starts on a character level, and it has to have an interesting story. If you look at theTwilight’ characters and the Harry Potter’ characters ,they feel very contemporary.”

 Ryan also sees the magazine as a way to encourage talented authors.I would love to make One Teen Story the first publication for writers who then go on and keep at this business. I just really love the idea that this magazine would be the starting point for somebodywould be the push to make a talented writer feel that it was worth keeping at this.

44.Who is Patrick Ryan?

A.He is the editor-in-chief of Granta.

B.He is the editor-in-chief of One Story

C.He is the editor-in-chief ofTwilight

D.He is the editor-in-chief of One Teen Story

45.What is One Teen Story?

A.It is a story magazine for teenagers

B.It is a London-based literary journal

C.It is a column of a newspaper

D.It is a magazine of science fiction

46.According to Ryan, what attracts young readers most

A.Photographs and illustration

B.Chances and practices in business

C.Characters and stories close to their life

D.Political teachings and moral messages

47.In the last paragraph, the underlined phrasethis business” means     .

A.reading stories      B. writing stories

C. editing magazine    D. making money

               Passage Four

  Couples are restricting the size of their families in the UK because of cash worries brought on by the financial crisis and the subsequent decline. We’re now up to nearly 3.7 million families where there is an only child, a rise from about 3.3 million in 2005.That means nearly half of all parents have only one child.

 Financial worries aren’t the only driver. The trend towards later motherhood has been mentioned as a cause, as have soaring costs of raising a child, which have been calculated as 222,500 from birth to 21 years of age. This is an increase of nearly 40% in 10 years.

 The increasing availability of IVF(试管婴儿)is also a factor and an interesting one. Couples who might have remained childless in the past now invest in IVF and get pregnant. And because of the cost they stop after one child.

 It may not be a bad things; there are outstanding examples of talented only children. Some argue that being an only child promoted their success. These include actors Natalie Portman and Al Pacino, golfer Tiger Woods and even Queen Victoria. A study from the Institute for Social and Economic Research at the University of Essex also showed that the fewer brothers and sisters a child has the happier they are. It seems fighting for parental attention and affectionwhich sometimes descends into physical fightsis more stressful than any adult had previously thought. And it’s not compensated(弥补)by having a playmate.

48.The smaller size of UK families is mainly related to       .

A.financial problems  B. technical problems

C. health problems    D. cultural problems

49.The passage shows that IVF is     .

A.safer than natural pregnancy

B.very popular in UK

C.very expensive

D.a risky investment

50.What is a proved advantage of onechild family?

A.Improved family life

B.Higher number of sports stars

C.Efficient family education 

D.Promotion of children’s success

51.The findings of the institute at the University of Essex might mean that     .

A.the only children’s lack of playmates problems

B.the only children are much happier than others

C.parents-children relationship is off balance

D.children have to struggle for parental love

            Passage Five

 About 79 million Americans have pre-diabetes(糖尿病前期).That means they have blood sugar that’s higher than normal but not high enough to be diagnosed(诊断)with type2at least not yet. One long-term study reported by the American Diabetes Association found that 11% of people with pre-diabetes develop the full-blown disease each year. Another study shows that pre-diabetes will probably become type 2 in 10 years or less.

 Yet, that process is not inevitable. Last year, scientists in Colorado found that people with pre-diabetes who lowered their blood sugar to normal levelseven brieflywere 56% less likely to reach type 2 levels.

 If you have pre-diabetes, here are four steps to help prevent or delay a diabetes diagnosis.

 Lose 7% of your body weight. That is about 15 pounds for the persons who weigh 200.Dropping that small percentage has been shown to lower the risk of developing type 2 by close to 60%.

 Exercise 30 minutes five days a week. Whether, you do the 30 minutes in one shot or in three 10-minutes sessions, the benefit is the same. Choose certain exercises, such as fast walking, playing tennis or lifting weights. Physical activity such as sweeping floors works, too.

 Turn to your doctor. In some cases, pre-diabetes raises the risk of heart disease and stroke by 50%.Your doctor may use some medicine to control your glucose(葡萄酒)levels and keep your blood pressure in check.

  Know your numbers. To see if your pre-diabetes is improving, have your blood sugar checked regularly. A fasting blood sugar of 100 to 125 mg/dl suggests pre-diabetes;126 mg/dl or above is diabetes; and below 100 is normal. Other tests, including glucose tolerance and AIC, also are used to monitor blood sugar.

52.What do we learn from the two studies mentioned in Paragraph 1?

A.Pre-diabetes will surely become type 2 diabetes.

B.Pre-diabetes is likely to become diabetes within years

C.Enough should be paid to the treatment of type 2

D.Pre-diabetes is ranked No. 1 danger threatening Americans’ health

53.To prevent or delay a diabetes diagnosis, people with pre-diabetes should pay most attention to     .

A.glucose levels  B. exercises

C. heart disease   D. stoke

54.Which of the following suggests that you have pre-diabetes?

A.70mg/dl       B.90mg/dl

C.110mg/dl      D.130mg/dl

55.What column of a newspaper is most likely to have this article?

A.Technology      B. Entertainment

C. Education       D. Health

V.

A.Thanks, Daddy B. Im proud of you

B.You cant believe it D. Congratulations

E.What makes the day so important

F.Cheer up   G. Its a wonderful day

H. Is that true

 

Father:How’s your day at school, Costa?

Costa: 56    ,Daddy!It’s a day I will never forget.

Father:Oh, is it? 57    .my son?

Costa:I have been made the chairman of the Students’ Association.

Father:That’s great.   58    !

Costa:  59    .

Father:That’s really nice. You stood first in the examination and have won the chairmanship   60    ,my son.

Costa:Thank you. Daddy.

 

         非选择题

VI.

61.你(Li Yuan)的班级即将组织一次郊游(picnic),请你给你的外籍教师(Steve)写封信,内容包括:

 邀请他参加此项活动

 介绍活动的具体安排和内容(如时间、地点等)

 告知需要做的准备(如着装、自备午餐等)

 希望他参加并尽快给予回复。

 

 

             答案

1. A 2.C 3.A 4.D 5.B 6.D 7.B 8.C 9.A 10.D 11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.D 17.B 18.C 19.C 20.B 

21. B 22.B 23.C 24.C 25.D 26.D 27.B 28.A 29.C 30.B 31.D 32.A 33.D 34.A 35.C 

36.C 37.A 38.D 39.B 40.C 41.A 42.D 43.B 44.D 45.A 46.C 47.B 48.A 49.C 50.D 51.B 52.B 53.A 54.C 55.D 

56.G 57.E 58.D 59.A 60.B

 

 

 

  • 高中起点
  • 专科起点
  • 在线考场
  • 考试问答

成考新生必读

更多»

网站公告

更多»

热点资讯

更多»

实用信息

更多»

全国客服热线:029-88665091   18091581645(李老师) 增值电信业务经营许可证:陕B2-20090096 陕ICP备13003490号
版权所有©2002-2020 168网校(168wangxiao.com) All Rights Reserved